Börja rida

Att rida passar alla åldrar och är både avkopplande och en bra motionsform. Ridningen passar både den som vill tävla, liksom motionsryttaren och är den största handikappidrotten.

girl-with-horse

Är man sugen på att börja rida, är det bra att börja på ridskola med instruktör. Du kan rida i grupp eller individuellt, lite beroende på vad ridskolan erbjuder och vad du själv vill. Fördelen med instruktörer är att du minskar risken för ridrelaterade skador, då du få lära dig att rida under säkra former.

Du behöver en del utrustning för att börja rida. För det första behövs en godkänd hjälm, men många ridskolor tillhandahåller en passande hjälm för utlåning. På fötterna behöver du ha en sko med klack, så att foten sitter bra i stigbygeln. Valet av byxa är främst utifrån bekvämlighet, så ett par mjuka stretchiga byxor passar utmärkt. Materialmässigt bör du utesluta blanka material, då du lätt halkar runt i sadeln.

Många ridskolor har idag ridhus, men ofta är det ingen vidare värme under kallare årstider, så varm tröja och jacka kan vara bra att ha på, liksom vantar och en eventuell mössa under hjälmen. Ridning utomhus sker också i de allra flesta väderlekar, så kom ihåg att klä dig efter väder vid utomhus ritt.

Comments are closed.