Fint i stallet

Ett fint stall är ett trevligt stall för både hästar, ryttare och besökare. Det spelare ingen roll om det är ett litet stall på gården eller ett stort stall för en travklubb.

stables horses_86490931

Omklädningsrum

Varför inte ha ett litet omklädningsrum innan stallet? Om man inte har en groventré i huset eller om man mycket folk som går in och ut ur stallet, lönar det sig om det finns en plats att byta om innan man går in och innan man sätter sig i bilen och kör hem. Även om man älskar hästar vill man inte nödvändigtvis dras med stalldoften hela tiden.

I ett större stall behöver man ha rejält golv som tål belastningen. Det bästa man kan lägga är golv likt Swedish Green: ett tåligt golv av granitkeramik som är perfekt i hallar och omklädningsrum. Det kan också vara bra att installera en dusch i rummet för besökarna som ogärna vill ta med sig doften hem.

Hästarnas utrymme

Det är viktigt att se över stallet flera gånger om året. Hästar är stora och tunga djur, de kan göra stor skada väldigt lätt. Dåligt golv kan slitas ned av deras steg och plötsligt snubblar de över höga trösklar och skadar sig. Eller så kanske träet i stallboxen börjar bli torrt och riskerar att ge hästarna flisor som äter in i huden.

Ta en besiktning genom stallet och se vilka åtgärder som behöver göras och skriv en prioriteringslista. Kosmetiska förändringar och renoveringar kan stå längst ned medan säkerhetsåtgärder borde så klart hamna på toppen av listan. Det går också att kontakta din Länsstyrelse för att be om en besiktning. Bygger man eller renoverar ett stall för flera djur måste det besiktas av Länsstyrelse, om det finns tid kan de hjälpa till med en säkerhetsbesiktning av ett större stall.

Comments are closed.