Fixa med stallet

Det är inte bara hästarna som behöver omvårdnad och skötsel, även stallet behöver ses över och skötas om. Det ska vara gott om utrymme för hästarna och dessa måste rengöras och hållas efter så hästarna får en trivsam miljö.

horse stable

Om du har ett stall som varit med ett tag så kan det vara bra att göra en översyn lite nu och då för att kontrollera att alla boxar är ok så skiljeväggar och annat är i sådant skick att de inte går sönder av en spark eller liknande. Inget får vara så att hästarna kan skada sig när de står i sina boxar, så därför bör regelbundna kontroller genomföras så inget håller på att gå sönder och kan utsätta hästen för skaderisk.

Även utsidan är av betydelse för hästarna där inne, se till att tak och fasad inte är i behov av renovering, skulle så vara fallet så kan det vara dags att ta in målare som fixar till fasaden och hantverkare som ordnar med taket så att det blir fräscht och skyddar dina hästar från vind och väta. Som med alla byggnader så krävs det ett underhåll både ute och inne för att de ska fungera för djur och människor.

Om du vill bygga till boxar och spiltor för hästarna så går det inte att bygga hur som helst. Hos Jordbruksverket hittar du vilka mått som gäller för boxar och hur mycket utrymme en häst bör få i sin box. Detta kan vara bra att hålla koll på om du tänker bygga ut ditt stall eller bygga nytt för den delen.

Comments are closed.