Kända travhästar

Travsporten har alltid varit stor i Sverige, vilket inte minst märks på alla de travlopp som dagligen körs i Sverige. Genom åren har det ju som bekant också funnits ett antal kända travhästar och just några av dessa tänkte vi ta oss en lite närmare titt på här och nu.

Ego Boy

Snackar man svenska travhästar är det nästan ofrånkomligt att inte nämna Ego Boy, som i början av 1970-talet sprang rakt in i de svenska stugorna och blev utsedd till årets häst både 1971 och 1973. Ego Boy, som under karriären både tränades och kördes av Ingemar Olofsson, var dessutom den häst som gjorde att den svenska travsporten fick ett uppsving.

Ina Scot

Ina Scot var en av 1990-talet riktigt stora svenska travare, vilken bland annat hade en segersvit på 31 lopp i rad. Sin största seger vann Ina Scot i Prix d’Amerique år 1995 med Helen A Johansson i sulkyn, vilket även var första gången som en kvinnlig kusk vann storloppet.

Victory Tilly

När det kommer till prispengar är Victory Tilly den främste svenska travhäst genom alla tider med närmare 38 miljoner insprungna kronor. Karriärsstatistiken är också minst sagt imponerande med hela 70 segrar på 101 starter.

Comments are closed.