Något till stallkatten

Att ha en katt eller flera i stallet har en särskild betydelse. Precis som en huskatt så medför en stallkatt en känsla av hemtrevnad, gemenskap och trygghet för sin omgivning.

Även om katten inte är ett av djuren du aktivt matar i stallet så finns det en rad med uppskattade insatser du kan göra för honom eller henne.

Sovplats

Katter gillar att hitta sina egna platser men det finns de som uppskattar när deras ägare gör sig till också. När du gör en sovplats i stallet se då till att det är bra uppsikt från den och att den varm, även på vintern.

Mat och leksaker

För det mesta så hittar stallkatten sin egen mat och leksaker. Det ska inte hindra dig från göra ditt bästa för kattens välmående. Katter behöver inte bara äta, sova och jaga. De behöver även leka utan allvaret som kommer från jakt.

Hästarna

Tro det eller ej men även dina hästar uppskattar närvaron av andra djur i stallet. Visst är de alltid glada att se dig eller andra människor men i ensamhet blir de lätt deprimerade. Att ha en katt som sällskap har, precis som för människor, en dokumenterad positiv effekt på hästar psykologiskt.

Comments are closed.