Ridning som träningsform

Att ägna sig åt ridning är ett bra sätt att förena nytta med nöje, stora delar av våra kroppar tränas när vi rider och det är en mysig aktivitet som många upplever som medicin för själen.

Här kommer några råd för dig som är nyfiken på att testa om ridning är en motionsform för dig.

För det första så handlar det om att hitta ett stall som tillåter ridning även för vuxna som är nybörjare, ibland kan det innebära lite väntetid för att få ihop en grupp. Så är du sugen så får du ha lite tålamod. Om du lider av övervikt så är det också viktigt att se på om det finns viktbegränsningar för att du skall kunna få rida, begränsningarna finns till för hästens hälsa. När du väl fått plats så finns del en del utrustning som du behöver, skyddsutrustning brukar finnas att låna, men lämplig klädsel och skor är något som du kommer att behöva, faglasang.com har ett bra utbud av kläder.

Det är lätt att tro att ridning är en sport som är smidig för otränade personer, det är en sanning med modifikation. Ridning kräver att du följer hästens rörelser för att det inte skall vara för påfrestande för hästen. Det kräver att du har en någorlunda hållning och relativt starka benmuskler för att kunna följa med i rörelserna. Men det är inte bara själva ridningen som är härlig motion, även omvårdnad av hästarna och deras boxar är något som igår i ridlektionerna. Förutom mys med mjuka mular så är det en del krattning och skyfflande som gör att din kropp får jobba lite. Så har du råd och inte är i allt för dåligt skick så är ridning en träningsform både för kropp och själ som många av oss uppskattar.

Comments are closed.