Ridrelaterade skador

Nästan alla utövare av olika sporter riskerar att någon gång drabbas av en sportskada och ryttare är inget undantag. Skadorna inom ridsporten är relativt få, men när de väl händer är det ofta allvarliga skador som kräver en lång rehabilitering.

Här är en klassisk ridskada från en ponnytävling i hoppning;

Skador, behandling och rehabilitering

De skador som ryttare oftast ådrar sig orsakas av två olika typer av trauman och dessa är fall samt sparkar och avkastningar. På Equerry.se kan du läsa en hel del om ryttarskador och man besvarar frågan om hur farligt är det egentligen att rida.

När en ryttare drabbas av en allvarlig typ av skada innebär det ofta en lång period med smärta. Förslagsvis kan du då vända dig exempelvis till en naprapat. En naprapat behandlar de flesta muskel- och ledrelaterade skador, så är det detta du råkat ut för så är just en naprapat ett bra alternativ att vända sig till.

De använder sig av en kombination av olika behandlingstekniker som lindrar både smärta och nedsatt rörelseförmåga. Det unika med naprapati är att den lägger fokus på vad som orsakat skadan och stimulerar kroppen till att hjälpa till med läkprocessen.

Det finns åtta olika behandlingstekniker som en naprapat använder sig av och ett par av dem är manipulation som ökar rörligheten i lederna och akupunktur som ger smärtlindring då det aktiverar kroppens produktion av endorfiner. Att välja den här typen av behandlingsform kan hjälpa dig att komma tillbaka mycket snabbare. Vill du läsa mer om behandlingar och hur man går tillväga, besök då naprapatiska.se.

Rädsla för ytterligare skador

En naprapat kan hjälpa dig med de fysiska skador du fått, men du kan även drabbas av psykologiska trauman och då är det viktigt att du ber om hjälp för att du ska kunna börja rida igen. Det kan till exempel vara rädsla för att drabbas av ytterligare en skada.

Comments are closed.