Svenskt Derby 2014

Svenskt Derby 2014 går i år den 5 juli på Jägersro Galopp. Tidigare var det en söndag i augusti som gällde, men i år går tävlingen av stapeln redan i juli. Det är alltid lika spännande att vara med om spekulationerna om vem som ska ta hem om vinnarpokalen i år. Ett är ju säkert, det är ju inte förra årets vinnare, Hurricane Red , då den hästen blivit för gammal och inte längre får delta i tävlingen. Endast treåringar får tävla och därför är Hurricane Red ute ur spekulationerna.

TravhästHurricane Red var storfavorit förra året och gav därför inte så höga odds för de som spelade. Hästen visade också varför han var favorit då han vann med två hela längder. Hur diskussionerna inför årets tävling går inför 2014 är det lite tidigt att säga än men oddsen kommer att finnas hos Unibet. Där kommer man också kunna se vem som kan tänkas hamna på andra-, respektive tredjeplats, och vem som väntas förlora tävlingen. Tittar man på anmälningslistorna, finns för tillfället två starka favoritkandidater: Frank Lloyd Wright, som för tillfället vunnit 60% av sina lopp och kommit på andra eller tredje plats i resten, samt Hongkong Star som placerat sig i 50% av sina lopp. Om det blir en förhandsfavorit eller inte som vinner är ännu skrivet i stjärnorna – anmälningarna är ännu inte klara.

Vill du engagera dig lite mer i galoppsporten så kan du bli hästdelägare. För en engångskostnad på 375 kronor kan du bli delägare i din favorithäst. Det sker genom Riksgaloppen som är en del av Svensk Galoppsport. Riksgaloppen ger dig möjlighet att uppleva spänningen med att just ”din” häst springer ett lopp och tävlar för att vinna. Du äger en tusendel av hästen under ett år för detta pris! Det om något gör stora lopp som det svenska Derbyt ännu mer spännande.

En tränare det talas mycket om och som har sin bas på Jägersro är Vanja Sandrup. Hon har sedan hon började som professionell tränare 2006 varit en av de topp tio bästa tränarna i Sverige. Hon hoppas mycket på sina treåringar för 2014. Den treåring hon har i stallet är Hands Up, en häst Vanja Sandrup tror mycket på. Om Hands Up kommer att ställa upp i Svenskt Derby är ännu inte bestämt men Vanja själv säger att det är mycket sannolikt att hästen kommer att starta på premiärdagen.

Comments are closed.