Travtips

Hästsport är som alla hästmänniskor vet något som är vansinnigt roligt, oavsett om det handlar om banhoppning, dressyr, trav eller galopp. Ska man bli framgångsrik krävs ju dock att man tränar sin häst ordentligt. Av den anledningen har vi här samlat några träningstips för hur man får sin häst i form.

För att en häst ska prestera, oavsett om den är gammal eller ung, krävs att den rör på sig, något som hästar också tycker om. Eftersom hästar behöver mycket motion är det bra om de körs eller rids i princip varje dag.

Framför allt för unga hästar är det viktigt med mycket rörelse, dels för utvecklingen av rörelseapparaten, dels för nervsystemets styrning av balans och teknik. Det är också viktigt att variera den terräng som hästen rör sig i samtidigt som stegringstakten inte heller ska vara för hög.

Om man vill att sin häst ska bli bättre är det viktigt att anpassa träningen efter det man vill att den ska bli bäst på. En trav- eller galopphäst kanske främst ska inriktas på konditionsträning medan en hopphäst kräver mer träning i precision och teknik.

Lika viktigt som det är att hästen är i bra form, minst lika viktigt är det att man själv är i bra form, något som vi tidigare här på sajten har skrivit om.

Större delen av informationen i den här texten är hämtad från http://www.hastsverige.se/hasten-i-traning.html.

Comments are closed.